Toelichting

De website www.gezondnhn.nl is een product van de GGD Hollands Noorden. Via deze site zijn cijfers over de gezondheidssituatie van alle inwoners (kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen) altijd en overal toegankelijk. De site is primair bedoeld voor beleidsmakers, bestuurders en zorgprofessionals, maar is ook interessant zijn voor iedereen die op zoek is naar informatie over de gezondheid van de inwoners van Noord-Holland Noord.


De gezondheidsatlas bevat gegevens uit gezondheidsonderzoeken van de GGD, zoals de periodieke Gezondheidsmonitors en registraties van de Jeugdgezondheidszorg, maar ook uit andere bronnen, zoals van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Centraal Bureau voor de Statistiek. De informatie en cijfers op de website worden zoveel mogelijk bijgewerkt en up-to-date gehouden.


De gezondheidsatlas is ingedeeld naar onderwerp en de meeste cijfers zijn beschikbaar op gemeenteniveau, en soms op postcodeniveau. De cijfers van een gemeente zijn eenvoudig te vergelijken met andere gemeenten, de hele regio Noord-Holland Noord en waar mogelijk ook met heel Nederland. De cijfers kunt u weergeven in tabellen, grafieken en kaarten en het resultaat kan zowel worden geprint alswel worden opgeslagen. Gegevens mogen, met bronvermelding worden overgenomen.


Naast cijfers zijn ook alle onderzoeksrapporten te vinden en te downloaden op de gezondheidsatlas. In deze rapporten kunt u meer informatie vinden over de achtergronden, interpretatie van gegevens, trends en mogelijkheden voor beleid en preventie.


Binnenkort vindt u hier een instructiefilmpje over het gebruik van de gezondheidsatlas.